Happiness?

"I don't know what one means by happy
I'm happy spasmodically
If I eat a chocolet turtle I'm happy
When the box is empty I'm unhappy
When I get another box
I'm happy again
Happiness is a word for amatures"

Nä, nu ska jag inte göra djupdykningar och försöka definera lycka, men jag tycker att dessa sångrader är lite söta faktiskt. De kanske inte stämmer, men jag vet inte..det får en att tänka. För en gångs skull, höhö.

För lite social kontakt är verkligen inte nyttigt, iallafall inte för mig. Jag går runt i mitt kök, öppnar och stänger skåpluckor och pratar med mig själv, skämtar med mig själv och äter glass för tre pers. Jag pratar med min katt och skurar ur kökslådor (vilket iofs är ganska nyttigt).

Jag börjar tänka på saker, roliga saker, så börjar jag skratta för mig själv mitt i natten och så ligger jag där och skrattar för mig själv i säkert tio minuter.

Somsagt, för lite social kontakt är inte bra. Ensamhet är bra, jag behöver vara ensam lika mycket som jag behöver luft. MEN! För det vill jag inte vara ensam för mycket. Jag har gått hemma varenda jäkla dag på hela lovet, sen mot kvällen har familjen kommit hem och då har man väl varit lite social, men ändå! När man går runt som ett kolli hela dagarna händer det något i hjärnan.

Sen det där med att jag trodde att min strumpa var min katt, och att jag var nära att börja klappa och gosa med strumpan har väl inget med det att göra..eller?

Aja, imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Pga förkylningen vill jag inte träna för jag vill verkligen bli frisk. Jag ska.. leta fram hostmedecin kanske! Mycket bra idé, sen går jag säkert runt och smäller i skåpluckor och gosar med strumpor också.

Natten är utan tvekan bästa tiden på dygnet att filosofera! Jag är helt klart en nattmänniska. Fast jag vet inte riktigt, jag hade mycket svårare att komma upp på mornarna förut, nu tycker jag inte att det är så jättejobbigt. Även fast det är skitskönt att sova till klockan ett på förmiddagen.. Vilket man automatiskt gör när man sitter vaken till fem på morgonen och skriver konstiga saker i diskussionsforum. Jag funderar på att koka mig tre-fyra koppar kaffe för att hålla mig vaken. Nä. Jag funderar inte på det men jag funderar på att jag önskar att jag funderade på det.

Jag gjorde en spelningslista till WMP för några månader som jag döpte till "brabra". Lite gulligt att lyssna på musiken nu, fast det är mycket bra kvar :D Fullt med Violent Femmes och Modest Mouse och det lyssnar jag mycket på fortfarande. Köpte ju Modest Mouse senaste skiva härom..veckan. "Good news for people who love bad news". Den var okej. Jag vet inte riktigt vad det är i deras musik som tilltalar mig, men jag tror det är instrumenten mest faktiskt. Plus rösten. Musiken och sången, alltså. Texterna är inget som är prio-ett med dom liksom.

Violent Femmes skiva Add it up, är utan tvekan den mest spelade skivan i min pyttelilla CD-samling. Helt sjukt bra skiva, fast iofs är det ju en sorts "Very best of" skiva eftersom det är en samling av deras bästa låtar mellan 81-93 tror jag det var.. men ändå! Alla låtar är så bra. Jag älskar Gordon Gano, han har någon sorts utstrålning i sättet att sjunga, men även i de liveinspelningar jag sätt, så har han liksom jätteutstrålning och inverkan fastän han ser så himla nervös ut.
Och instrumentalt, galet bra. De kör på bas, ofta akustisk, en elgitarr och trummor som slås på med stålborstar. Och de tre instrumenten tillsammans - och det blir sjukt bra!
Texterna är jättesöta. Texten jag inledde blogginlägget med var Violent Femmes - Happiness is. Jag har faktiskt inte hört låten. Men, såklart, läst texten. Jag har massor av musik med Violent Femmes som jag inte lyssnat igenom, det känns bra. Eftersom de inte spelar in något mer material, så känns det bra att liksom inte ha lyssnat igenom allt skitsnabbt och sen stå där och inte ha något kvar, men jag hoppas att jag inte hinner dö eller något innan jag lyssnat igenom allt.

Mina favoritlåtar just nu med Violent Femmes är, Hey Nonny Nonny och Flamingo baby. Jag vet inte, jag gillar själva soundet helt enkelt.

Om jag har några pengar kvar, från när jag ska åka till Västerås och handla kläder, hade jag tänkt beställa "3", "Why does birds sing?" och en musikDVD också, "No Let's start over". Allt går på 267 kronor så det blir inte så himla dyrt faktiskt.

Ojoj, vilken jävla blogg. Jag kan bara gratulera om ni orkat läsa hela!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0