happy new year

Kom nästan precis hem från Amanda, glass-tårta-grejen vart så jäkla bra, hoppas den blir god sen också. Ska stå i frysen i fyra timmar nu! Inte för att jag hjälpte till så mycket, jag hackade lite choklad och matade katten med äggula, och bidrog med stämningsmusik förstås. Akustisk gitarr är fint, praktiskt och bra.

Nu har jag precis smällt i mig en liten pizza-bit (man måste ju ladda upp) och nu så ska jag hoppa in i duschen och tvätta och skrubba rent mig. Sen sminka, fixa, dona och sen till Amanda igen. Blir nog ingen mer blogg idag så GOTT NYTT ÅR!

Matlagning, typ

Sitter nu lite smått fundersam. Amanda hade planer på att börja med glassen redan vid 12, och hon skulle ringa mig när hon tänkte sätta igång.
Nu är klockan över 13.00. Jag undrar ju - vill dom helst slippa mig? Hey, jag fick faktiskt MVG i hemkunskap! Tack vare Per, men ändå..

OCH genom ett trollslag ringde telefonen precis när jag skrev klart den sista meningen. Om en kvart springer jag över till Amanda, och då ska vi göra glass-tårta-grejen. YIHO. Tills dess ska jag nog testa min lilla effekt-box till gitarren, askul.

Redo för nytt år

Har knappt haft någon tid över att skriva blogg idag, och när jag väl skulle klämma in det i schemat valde webblogg.se att inte fungera alls, ve och fasa. Så det blev ingen blogg (förrän nu, då) idag.

Ska iallafall försöka sammanfatta vad jag gjort idag.. jo jag har ju blivit väckt av Amanda (som vanligt) och sen gick vi med Marika och mötte Sofie på coop där vi shoppade loss till imorgon. Torkade aprikoser, bärmix och gud vet vad. Blev ju inte så dyrt ändå, och då var alla partyprylar inräknade! Tre stora papperskassar blev det, hade dock räckt med två men hellre för mycket än för lite! Och vi blir faktiskt 10 pers som ska äta, tror nästan vi köpte lite för lite mat, eheh. Men vi har ju inte bara en utan TVÅ efterrätter också.

Nu är iallafall nästan ALLTING klart, tror Marika skulle ner på stan och köpa glittarspray imorgon (vad är nyår utan glitterspray!?) eftersom det inte fanns någon idag på Åhléns, och ingen annan affär var öppen..

Imorgon ska jag kila över till Amanda redan vid 12.00 och börja fixa med maten, eller ja, det blir väl att vi rör ihop glassen. Vi ska göra egen glass, KUL! Hoppas nyår blir KUL! Allt är klappat och klart, nu är det bara ödet som kan avgöra..


Please stop asking me to describe

Igårnatt somnade jag faktiskt riktigt tidigt. Okej, inte för att 01.00 är särskilt tidigt - men med tanke på hur sent jag hoppat i säng de senaste dagarna så är det faktiskt väldigt tidigt för mig. Sov även ända till halv tolv, väldigt skönt faktiskt. Drömde dock en ganska hemsk dröm så det var ganska skönt att vakna.

Vid 13.10, faktiskt, mötte jag Amanda och vi gick ner till repan, som dock var upptagen av folk som spelade in musik. Det var ju lite problematiskt, eftersom vi hade dragit med en publik på typ 10 personer, men som tur var fick vi spela lite ändå. Gick väl sådär, men vafan, vi är inte vana att spela inför publik, sen hann vi ju knappt värma upp heller, bara lite chicken liksom..! Efter detta så gick vi iallafall och satte oss med gitarrer och pick och pack, i skejt-lokalen, och spelade lite och hade det allmänt trevigt.

Vid halv fyra kom iallafall min familj och hämtade upp mig, för att åka vidare till farmor och farfar där jag åt mat för tio man och godis för åtta. Fick även lite försenade julklappar;

- en ask med chokladpraliner
- plektrum, alla gitarrister där ute vet att såna kan man inte få föra många av
- biocheck
- tomtar

Är ganska nyss hemkommen, känner mig lite smått svullen. Ingenting inom mig mår bra av att äta sådär mycket, förutom mina smaklökar i stunden jag äter det. Bläärgh. Nu ska jag försöka fasta imorgon, på nyår blir det nog också massa gott vi ska försöka laga till, typ kyckling med nånting mer. Gott gott.

You've got to be the best

Okej, planerna om en slappar-lördag försvann ganska snabbt. Har ju iofs ingen tid att passa förrän ca 13, så jag kan ju iallafall sova ut och det är ju alltid något! Och ärligt, det är mycket roligare att ha något att göra än att göra ingenting. Sa ju faktiskt åt mig själv att ta vara på jullovet, och att gå hemma och slappa är inte direkt att ta vara på någonting alls..

Nu har jag precis ätit middag, kyckling och potatisgratäng och massa sallad och sånt. Gott, men jag har inte riktigt haft någon otroligt aptit sen julafton? Tur det iallafall..

Får se om jag fanimig inte ska ta och jogga lite imorgon innan repan. Om jag inte vaknar vid tolv förstås, då blir det lite väl tajt om tid. Ska ju försöka börja lite smått med att motionera ordentligt, efter nyår så ska det faktiskt bli ordentliga tag, hur ofta säger man inte det till sig själv? Haha. Men 2008 ska vara bra och då kan jag ju inte gå runt som en flodhäst hela året.. hur utseendefixerat det än är.

"Your time is now!"

Femenistsnack as usual

Jag har redan sagt det här förut: Men fan vad jag hatar att kill-kläder är mycket snyggare. Inte alltid, men för det mesta. Särskilt t-shirts med tryck. På tjej-avdelning ser man rader med puffärmar, blommor, pussmunnar och så vidare. Killavdelning har mycket snyggare tryck. Mycket koolare.

Idag inhandlade jag iallafall tre stycken t-shirts med tryck, på killavdelningen. Dessutom var det på barnavdelningen, så det var ju tur i sig, eftersom de storlekarna brukar vara mindre. Samtidigt sitter de ju inte helt bra, eftersom tjejer har annan kroppsbyggnad helt enkelt. Trots det använder jag hellre t-shirt från kill-avdelningarna än de från tjej-avdelningarna.

Det var dessutom i Västerås jag inhandlade t-shirtarna, och det var faktiskt en himla tur att vi kom iväg till västerås överhuvudtaget. Allt började nog igårkväll, jag och Malisa skrek på varandra (hur man nu kan göra det på msn..) och var allmänt otrevliga, kom tillsist fram till att vi skulle ta tio i tolv tåget, men vi bestämde inte när eller var vi skulle ses. Så vid kvart i, imorse stod jag och väntade på perrongen. Sekunderna tickade ner och tåget kom närmare och närmare. Jag hade självklart glömt mobilen hemma också. Sprang in och skulle kolla en sista gång på stationen om hon nu skulle stå där och vänta, och där var hon! Så vi förenades ungefär en minut innan tåget kom, vart lite stressigt där när vi skulle köpa biljett ur automaten. Det är grymt billigt, man kan åka tre stycken för 38 kronor..dock var vi ju bara två den här gången men en annan gång så.

Imorgon är det lördag, och för första gången på jullovet ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. Skönt, ska försöka läsa ut Guldkompassen också så kan jag börja på tvåan..

image259

En av t-shirtarna.

Funderingar om allt

Fyfan, jag börjar få ångest redan nu: det är mindre än två veckor kvar av jullovet! AH. Det är inte mycket kvar av 2007, AH. Känns dock lite sent att göra 2007 till ett skit-bra år, så jag satsar på att få 2008 så bra som möjligt istället. Det ska nog gå bra, jag har ju bra förutsättningar och så. Snart kommer våren och då blir man ju glad också.. Och i vår, eller ja, i mars iallafall så åker jag till Italien, längtar längtar...

Idag har jag iallafall varit ner på stan här en sväng - beslutade mig för att behålla axelremmen ändå. Så nu blir det riktiga grejor i repan istället för min gamla typ-nylon-rem. Snart är det dags för en ny gitarr också.. är lite osäker på vilken jag ska köpa, men ska åka runt och kolla på lite olika, kanske blir ett litet besök i huvudstaden också. Ska ju försöka låta bli att köpa första bästa gitarr bara för att jag är så exalterad, liksom.
Det är väl ungefär den nyttan jag gjort idag.. hackat lite lax till snittarna vi ska käka imorgon också..

Försökte utbyta lite smarta tankar och musik-ideér med Amanda över msn, haha, det gick verkligen inte alls. Föredrar att prata irl faktiskt, då man kan visa med gester och ansiktsuttryck också.

Och på tal om något helt annat. Igårkväll kunde jag inte riktigt somna, eller jag kunde men ville liksom inte, för jag hade en otrolig fantasi och fantiserade fram ett helt filmmanus också. Och trots att jag var väldigt trött, och helst av allt bara hade vänt mig om i sängen och somnat, så kunde jag inte låta bli att tända lampan och skriva ner lite stolpar till det manuset.. får se om jag skriver en novell eller något av det, det var faktiskt en rätt bra historia..

Drar ihop sig till nyår, men allt verkar ordna sig, behövs nog inte så mycket mer planering, skönt det! Har tillochmed fixat skjuts hem, pefekt.

Trött

Fyfan vad jag är trött. Jag har verkligen inte hunnit skriva någon blogg på hela dagen, har inte ens startat datorn förrän nu. Det är ganska ovanligt, för att vara mig. Såhär har min dag sett ut:

Blev väckt 11.30 och påmind om att vi ska vara ute ur huset, i bilen, på väg till uppsala klockan ett.
Åt en liten frukost, duschade, klädde på mig.
Åkte till uppsala, helt okej bilfärd. Hade CD-freestyle för jag är så high-tech. Haha. Men jag laddar inte ner musik, inte längre! Nu ska jag bara köpa skivor i fortsättningen.
Satt där i flera timmar, den person jag fruktade var inte så fruktansvärt jobbig. Han nämnde bara "neger" och "utlänning" några få gånger..för tja, alla problem i sverige beror såklart på "negrerna" och "invandrarna". Fyfan.
Åkte äntligen hem och var hemma runt sju igen. Åt mandariner och digestive-kex innan det var dags för mig att springa iväg igen, ner till repan denna gång.
Och sen repade vi, kom faktiskt en bit på en helt ny låt. Kan nog bli bra med lite finslipning!

Ja, kom hem för ett tag sen och har suttit här sen dess. Ska väl relaxa lite (lär ju bli hela kvällen..) och imorgon ska jag fan SOVA UT, för en gångs skull. En riktigt slapp dag, det förtjänar jag. Haha.

Måste planera lite inför nyår?

Har faktiskt kommit lite datum till det nya året, i januari:

- 10:e januari: byta axelremmen
- 15:e januari: gitarrlektionerna börjar igen
- 20:e januari: dags att börja kolla på en till, ny gitarr. YES!

jagkommerintepånågonrubrik

Var ju faktiskt meningen att jag skulle gå och lägga mig tidigt, eftersom jag faktiskt väcktes onödigt tidigt av väckarklockan imorse. Men det finns alltid saker att göra på kvällarna, lyssna på musik, läsa tusen olika bloggar, läsa böcker, eller helt enkelt bara slösurfa. Det är faktiskt mycket roligare att slösurfa på kvällen än på dagen. På dagen får man liksom ångest för att man inte gör något vettigare. På kvällen har man inte lika mycket att göra liksom, iallafall inte denna kvällen.

Men jag behöver inte gå upp förrän senast elva imorgon, ska åka in till pluppsala vid ett och träffa gamla släktingar. Jag ser inte fram emot det alls. Endel släktingar är väl okej, men så kommer vi till den biten som jag verkligen inte står ut med, endel vet nog vem jag snackar om. Fyfan, om jag kommer stå ut i samma rum som denne i mer än en timme så har ett under skett. Som tur är så ska vi inte stanna där så länge.

Sen ska jag hem och JOGGA, hehe. Och så blir det till repan på kvällen, helbra. Känns det som var skitlängesen, det var det ju också. Fredags senast men då showade vi ju bara. Har lite ideér som jag ska dela med mig av.
image258
mitt rätta ställe: framför en dator. ehehe. var god studera min flint? malisa lirar keyboard i bakgrunden, jag har härmed lärt mig bjällerklang! vill lära mig piano very much, men först vill jag bli bäst i världen på gitarr.


What's up with 2008

Läste Idas blogg, och blev påmind om att det är ju snart nytt år! Och jag har en känsla av att 2008 kommer bli ett bra år, faktiskt, väldigt bra!

Och så kommer vi till det här igen: det blir vad man gör det till.
2007 har varit så random och faktiskt rätt tråkig; Okej sista terminen i nian var faktiskt rolig även om jag inte alltid förstod det. Men sen, byte av skola och skit, inget kul alls. Visst har jag haft roligt då och då, och tiden med Centio och Pysen glömmer jag aldrig, men 2008 ska jag försöka ha roligare och sluta ha mina depp-svackor för dom suger.

Får se vad som blir obligatoriskt år 2008:

- gå ner till 50 kilo (pinsamt att skriva, utseendefixerad bitch är vad jag är)
- börja rida igen
- resa till italien, äta massor av italiensk GLASS, PASTA och PIZZA.
- gå ner till 50 kil IGEN, efter italien-resan
- ställa upp i musik-direkt? jag kommer dö av nervositet isåfall.
- gå på mycket konserter! eftersom det är typ det bästa som finns. modest mouse borde pallra sig hit till en spelning som inte är fucking 18-årsgräns.
- köpa massor av skivor
- köpa en till elgitarr
- vara helt galen, galnare än nu tillochmed! köra mitt race och bajsa i andras åsikter. (inte PÅ andras åsikter. jag respekterar dom absolut men ska inte låta mig påverkas av vad andra tycker och tänker, speciellt inte om det dom tycker och tänker om MIG, för det bajsar jag i)

You make me sick because I adore you so

Ja, det blev ju ingen storshopping direkt eftersom affärerna var stängda, haha. Köpte iallafall värdebevis så nu har jag, för ovanlighetens skull, pengar på mobilen. Otrolig känsla! nja.

Vi drog iallafall hem till Malisa istället, och gjorde lite allt möjligt, sjöng så att både rösten och glaset sprack. Är hursomhelst nyss hemkommen därifrån, funderar på att krypa ner i sängen med min bok alldeles strax för jag är jättetrött.

Dagen efter

Jag känner mig otroligt seg och trött. Skulle nog helst av allt lägga mig i sängen och sova i två timmar till. Enda problemet är att jag ska vara på stan om två timmar. Inte för att det är något problem, jag har ju själv valt det, men jag trodde nog att jag skulle vara lite pigg iallafall? Inte så konstigt egentligen att jag är trött - somnade kanske runt två igår. Somnar jag runt den tiden sover jag alltid till 11. Minst.

Hursomhelst, ska väl snart slänga på mig lite kläder, äta lite (!) frukost, be mamma om kvittot till axelremen och sen knalla ner. Har ju ganska mycket tid på mig så det är ju inte bråttom direkt.


Finito

Nu börjar julen lida mot sitt slut, och ja, jag har iallafall haft en riktigt bra jul. De flesa i min släkt är riktigt söta och jag fick jättefina julklappar. Måste nästan slå till med att Origin of Symmetry var den bästa. Axelremen till gitarren var inte heller dålig, dock ska jag nog ner och byta den någon dag i veckan eftersom den var lite för stor för mina patetiska små axlar.
Ska försöka sammanfatta vad jag fått:
image257
- Axelrem i läder
- Skiva, Muse - Origin of symmetry
- Plektrum
- Ansiktsmask från Yves Rocher (från min typ gammelmormor, det var sött tycker jag)
- Ridhandskar
- Godis
- Bok, Guldkompassen
- Pengar
- Hemlig upplevelse med family + morfar och lite andra släktingar i april..

SKITBRA, med andra ord.
Imorgon ska jag springa ner på stan och kolla om det finns något trevligt i affärerna. Sen blir det hem till Malisa och lyssna på MUSE haha och spela Singstar. Trevligt trevligt, funderar på att skänka bort mitt godis till bättre behövande också, pust. Dock är ju inte julen riktigt slut än för min del, ska fira med pappas sida på lördag.

Jul

image255
<- Josefine, förra julen.
image256







<- Jag, i år. (angående posen: jag låtsas peta mig i näsan. Så moget va)



Vissa likheter finns det minsann, hahaha. Det är tillochmed samma SKJORTA på de två bilderna. Hängslena är också desamma. Lite roligt.

Jag vet, det är jul, jag är dålig människa som sitter framför datorn på julafton men jag har precis smällt i mig lite julmat och då måste jag ju vila mig.. lyssnar igenom Origin of Symmetry också, helt sjukt jävla bra.

GOD JUL på er!


Granen i stugan

Nu har vi klätt julgranen, så det är klart för i år. Den blev..ja, den ser ut som en julgran ska göra helt enkelt. Krimsig och kramsig, det är så vi vill ha den.

Lite julklappar har också kommit fram och ligger nu och väntar under granen. Hittade ingen (ny) med mitt namn på, så hoppas att det kommer fram några mer imorgon, eller så kanske några av de o-märkta är mina ^^ För NÅGON julklapp hoppas jag på, trots allt.

Av det som återstår av kvällen ska jag faktiskt ta mig en dusch och tvätta håret (!!). Jag hatar nytvättat hår, det blir så luftigt och fluffigt. Ska även raka mina ben, dom börjar se värre ut än Simbas ben nästan. Haha! Snacka om att gå på det här med kvinnoidealet men ja, jag erkänner att jag gör det. Tror nog jag skulle kunna gå runt i orakade ben om det inte var någon annan som skulle klaga på det.. men jag får ju glädja mig med att det är väl en av de få normerna jag följer.

Och jag undrar vad som är fel med min dator egentligen, den är helt konstig. Julkänslor? Nja, på julen ska man ju bli snäll och min dator är allt annat än snäll. Seg och jävlig, skulle jag snarare beskriva det som.

Hursomhelst, ska försöka komma i säng någorlunda tidigt iallafall. Ju förr desto bättre.

It's a fine fine day

image253Dagens tråkiga sysslor är över. Det var väl egentligen inte så mycket: Jag dammsugade huset, och det tar väl kanske en 20 minuter om man är effektiv. Nu är det bara allt roligt som är kvar, som att pynta, klä granen och såklart: lägga alla julklappar under granen.

Jag vägrar påverkas av alla som har en negativ inställning mot julen. Det blir liksom vad man gör det till, jag är inte särskilt kräsen. Den julklapp jag ser fram emot mest är en skiva för 79 kronor, inte ett nytt Playstation för flera tusen. Jag ser fram emot att äta julmaten, även om jag inte tycker om det mesta. Jag ser fram emot julstrumpan på morgonen, gröten, kalle anka, träffa lite släkt. Inget hysteriskt liksom, bara en lugn jul. Riktigt skönt.

Och nej, jag har nog inte heller kvar samma julkänsla som man hade när man var liten. Det är klart att det var roligare då - var inte nästan allt det? Men bara för det behöver man ju inte vrida om det och bli fullständigt negativ mot julen. Herregud. Det blir ju vad man gör det till, somsagt.


Kultur POP

Den här filmen är så söt, vi gjorde den för typ et år sen och nu har nästan 20.000 personer kollat på den. Reaktionerna är starka (!!) trots att vi tydligt säger att det är en parodi. Egentligen var det inte ens planer på att lägga ut den på internet, det var bara så att vi skulle skicka den till en kompis och hennes WMP funkade inte, så vi klurade ut något sätt så att hon också skulle få se den. Och då är det ju ganska bra att youtube fanns, trots att vi kanske inte riktigt förstod att ja, nästan 20.000 personer efter det skulle titta på den. Men det är kul. Och till er som tar illa upp: Självdistans!




Fight for your right

Igår var det fight om datastolen som jag sitter i nu (Simba har inte försökt ta tillbaka den, än). Idag, dagen innan julafton, är det såklart fight med våningen under som envisas med att spela julmusik på högsta volym. Basen dunkar mot mina fötter, och jag kompletterar med att skruva upp min musik lite till;

Do it on your own
It makes no difference to me
what you leave behind
what you choose to be
and whatever they say -
your soul's unbreakable!

During the struggle they will pull us down
But please please let's use this chance to turn things around
And tonight we can truly say - together we're invincible!




Bellamy's funny laughs

Har ägnat kvällen åt tillverkning av en liten film, eller snarare slideshow av lite bilder till lite musik, trevligt. Dock så bearbetas den fortfarande av Youtubes server men jag ska dela med mig av en film som får mig att skratta, vilket humör jag än är på. Kanske kan behövas till alla julstressade människor? En sak är säker: Får inte den här videon dig att skratta, då är det redan försent!


Lista är kul

Vad är klockan just nu? 22.10
När gick du upp ur sängen i morse? Mellan tio och halv elva..
Vad har du ätit idag? SKITMYCKET! Frukost, godis, mackor, mat, frukt, bla och bla. Men det är ju iallafall jul-tider och då får man väl passa på att frossa? Efter julen så återgår jag till mitt normala jag.
Vad har du på dig just nu? Pyjamas-byxor och t-shirt
Har du städat på ditt rum? Jättestädat.
Dagens händelser? Städat. Haha.
Vad gjorde du igår? Somnade med alla kläder på.
Vilken film såg du senast? Shrek 2, var det nog.
Den bästa filmen? Ingen aning.
Hur många fingrar har du? 15, det har ju alla..
Flyter golfbollar? Gör dom säkert..inte.
Var är du just nu? I mitt rum.
Är det någon annan i rummet? Inte vad jag vet, säkert lite lost souls och sånt men ingen i mänsklig form iallafall.
Hur många signaler innan du svarar? Tillräckligt många så jag hinner fram till telefonen?
Skiter du ibland i att svara? Ja, om jag inte orkar gå till telefonen eller om det är ett läskigt nummer!
Har du en bokhylla? Mja, har en hylla där jag har skivor, böcker och lite sånt.
Om ja, vad har du i den? MEH! I en BOKhylla har man ju böcker, men i min hylla har jag somsagt böcker och skivor och sånt.
Vilken årstid är bäst? Våren och sommaren.
Vilken dag är bäst? Fredagar och lördagar, fast nu är det lov och då är alla dagar bäst!
Vad händer i sommar? Får se om jag åker ner till Luxemburg, vore jäkligt kul.
Vad såg du senast på tv? Öh..minns inte riktigt.
Favorit program? Lost
Vad köpte du senast? Godis. FAIL
Skall du köpa nåt särskilt inför sommaren? Nej, men lite kläder kan man ju behöva.
Veckans roligaste: Hm, att det blev jullov.
Veckans tråkigaste: Nja inget tror jag väl direkt sådär.
Veckans dummaste: Att Per satt rövtajt till = förlorad pratstund(gnällstund)
Ris, pasta eller potatis? PASTA alla gånger.
Hus eller lägenhet? Hus är väl trevligt, men jag gillar lägenheter bättre ändå.
Vara ihop eller singel? Får jag chans på dej?
Skid- eller solsemester? Solsemester. Men skidsemester är kul men det tycker ingen i min familj så det blir bara solsemester.
Dusch eller badkar? Dusch
Pussar eller kramar? Kramar
Vill du ha en snigel på ögat? Nja, kanske på onsdagar..
Tom Cruise är: skådespelare.
Vem är den bästa rapparen? Ingen aning du.
Tycker du det är skoj att svara på frågor? Självklart, annars vore denna lista kanske värdelös.
Hur mår du? Lite illa, men annars bra.
Vad är klockan nu? 22.17
Hur lång tid tog det att svara på alla frågor? 7 minuter haha.


Trängselskatt på stol?

Nu har jag ju faktiskt varit duktig och städat, och det innebär ju också såklart att jag har rensat min dator-stol på diverse saker, mestadels kläder. Och den stolen är Simbas favoritstol, såklart. Så när den är fri från saker, ja när man faktiskt kan sitta i den, så hoppar han såklart upp där.


Det blir såklart lite problematiskt när jag ska sätta mig framför datorn, eftersom stolen inte riktigt är anpassad efter en ganska .. rultig.. katt och ett människoarsle. Det hela slutar med att Simba ligger intryckt mot ryggstödet och jag sitter längst ut, där det sluttar svagt neråt. Resultat blir en irriterad katt som tillsist hoppar ner, över armstöd och allt, ner på golvet och lägger sig precis nedanför och kastar lite surmulna blickar på mig.


Men jag är vinnare av stolen iallafall!



image252



Kvällen är ju inte riktigt slut än, men jag har ingenting planerat så det blir nog en dusch (jag har ett lager på några centimeter av damm runt mig) och sen blir det nog lite film-tittande. Får se om det går något bra på TV eller om jag ska ta något ur DVD-hyllan.

Refreshment

Ja, eftermiddagen ägnades iallafall åt att knåpa ihop en ny design. Mycket tack till den här bloggen, den har varit till mycket hjälp eftersom att jag själv inte är någon expert på att koda. Tillsist fick jag iallafall ihop någonting som dög, det blev inte exakt som jag ville ha det men otroligt mycket bättre än den äckliga designen jag hade innan iallafall.

Jag har även, för de som inte märkt, listat några bloggar jag läser under "Länkar", istället för att bara lista personer jag känner. Hoppas ingen tar illa upp för att jag länkar till er blogg, typ. uh.
Är någon sugen på lite nytt att läsa kan ni ju kolla, finns endel lästvärt där.

My room my mess

image249

Nystädat, skönt och så.

And so the day is finally over

Hur har jag spenderat första lovdagen då?

Jo, jag har blivit väckt innan jag vaknade. Eh..precis. Och ätit frukost, dammsugat och städat. Varit ute på promenad med Amanda & Olle. Kommit hem, suttit vid datorn, städat lite and so on. Tagit en skitlång dusch, jag börjar förstå tjusningen med dusch och så nu igen. Det är ju så skönt, men det beror nog också på att det är så kallt. Då är det skönt med en varm-dusch.
Iallafall, sen har jag varit nere och repat en väldigt kort liten stund, Lene hade släpat ner lite människor som fick lyssna och dom tyckte nog att vi var SKITBRA! Disskuterade lite Muse också, eller aa.. iallafall jag och Amanda i vår lilla Mjys-hörna. Sen trippade vi hem igen och jag ÅT massor av mat, piroger, räkor, avokado och melon. Så gott. Och tja, sen har jag varit lite social med Angelica och André, dock har jag tagit lite paus från allt vad social heter och bosatt mig på min säng med datorn i knät.

Men jag ska faktiskt snart springa ner igen. Är förövrigt skit-trött, får se när jag hamnar i sängen. Vill ha måndag (ORIGIN OF SYMMETRY = BLISS, PLUG IN BABY, NEW BORN, FEELING GOOD = KURRRRRR)


WHITE

image248

Ja, man kan knappast säga att det är någon snö ute - men det är så mycket frost dygnet runt att det är alldeles vitt ute ändå. Bilden är nästan inte rättvis då det faktiskt ser vitare ut i verkligheten. Hoppas det blir en (frost)vit jul åtminstone.

Musik

och hur jag hittade den.

VIOLENT FEMMES-

min syster tvingade mig att titta på lost and delerious, och "add it up" spelades ju minst två gånger och dessutom väldigt högt, inte sådär lågt som filmmusik brukar spelas annars..


MODEST MOUSE-

genom last.fm helt enkelt


PINK FLOYD-

har faktiskt ingen aning, men pink floyd är väl ett sånt där band som alla känner till, så jag laddade ner lite av deras grejer men började inte lyssna ordentligt förrän jag tog över farsans gamla vinyler.


MUSE-

hörde första gången för typ 4 år sen, när de precis släppt absolution. josefine fick någon låt genom MSN av någon fransman.

jag var alltså före alla alternativa kids som började gilla dom efter black holes and revelations!

dock började jag inte gilla dom ordentligt förrän efter livespelningen den 21a oktober 2007


RUFUS WAINWRIGHT-

det var nog genom shrek, han gör hallelujah alldeles jättebra.


Första lovdagen, hurray

Första lovdagen idag då. Var ju uppe i princip hela natten och tänkte att jag kan ju sova hur länge som helst. Drömde en jättebra dröm, jag skulle rädda världen typ. Rädda något skulle jag göra iallafall. Först hade jag en droska med typ 8-spann hästar för att ta mig hem. När jag väl var hemma fick jag en enda springare för det skulle gå fortare. En otroligt snygg, stor, mörkbrun herre blev det som jag galopperade fram över vidderna på. Riktigt trevligt. Dock förstördes allt av att Amanda ringde klockan 11 och väckte mig och tjatade om att jag sover bort dagen. Bara för hon hade varit vaken sen klockan sju och varit på julavslutning på skolan. EH! Skällde ut henne lite men masade mig upp ändå.

Har faktiskt redan hunnit städa lite, dammsugit och så. Angelica och Andre (stavning?) kommer ikväll och då skulle det ju vara lite kul om dom inte behövde vada omkring bland dammråttor.
Ätit frukost har jag såklart också gjort. Och nu återstår väl bara lite mer städning, promenad, och sen ska jag ner till repan och vi ska showa off för några. Med hela TRE egenskrivna låtar. Eller, ah, vi kan två klockrent. Men det är alltid något tycker jag.

It's like you're a demon I can't face down

http://www.addictinggames.com/theimpossiblequiz.html

image247

SPEL SPEL SPEL.
Kul, men inte tillräckligt beroendeframkallande att jag fortsatte när jag dog om och om igen på fråga 66. Aja. Jag kanske fortsätter någon annan dag, i ett annat liv.

Jul i vårt hus

Nu börjar det faktiskt bli lite julstämning här.

Det är ju iallafall lite vitt ute av frosten, jag har precis varit över till Jörgen och druckit glögg, och i detta nu sitter jag vid köksbordet med en dator framför mig och en stor burk med pepparkakor och en ädelost. GOTT, och juligt. Inatt kan jag vara vaken hela natten, för imorgon ska jag fan sova till fyra på eftermiddagen. För att inviga den första jullovs-dagen. YES. Kanske ska koka mig en kopp chai-té också? M-hm.


Jullov jullov jullov jullov jullov

Nu har jag jullov, skönt! Det firade jag med att somna i soffan framför Tredje klotet från solen. Well, det var så tråkigt att det inte var särskilt svårt att somna från, men jag sov fan till nio imorse. Hur mycket sömn behöver jag egentligen?

Dagen har iallafall varit skön. Sov till nio, gjorde ingenting i två timmar, eller jo jag åt ju frukost och duschade och allt sånt, men ah. Sen vid elva gick jag till Malisa och sen gick vi in för en snabbvisit på kunskapsskolan. Alltid lika trevligt, dock satt Per rövtajt till så vi kunde bara växla några ord innan vi var tvugna att gå till kiss-westerlundska för att skriva svenskaprov. Men ändå, ett besök på kunis är alltid ett besök på kunis!
Kul: Josefine hade hört att hon skulle bli hemsökt om hon slängde våran bro..fast..är det verkligen kul? Är vi så hemska? Haha
Tråkigt: Hippiebussen syndes inte till på Pers skrivbord..?

Nej, nu ska jag göra ingenting i en timme, sen ska jag träffa Angelica och Andrew.


Silence is sexy

efter en riktigt kall promenad på typ 30 minuter så sitter jag nu och lyssnar på en gammal einstürzende neubauten skiva, and it reminds me of kunskapsskolan.

det är så svårt när man ska jämföra, var allt bättre eller sämre då, på den tiden? Alltså. jag trevs verkligen på kunskapsskolan, men det var nog det enda som var bättre, skolan alltså. å andra sidan spenderar man så mycket tid i skolan så det blir ändå en stor del av ens tillvaro. Jag tror jag gillar mig själv och allt annat bättre nu, även fast jag gärna skulle ha hästar i mitt liv nu också. men det ska väl inte vara värre än jul-uppehåll, för i vår ska jag ju börja rida igen.

Så ja: för att fastställa. jag trivs inte på min skola nuförtiden, den är okej men jag trivs inte, men annars så är faktiskt allt ganska finemang. Varför jag nu skulle behöva reda ut det.

EH. jag har sovit typ tre timmar sammanlagt denna vecka så därför uppför jag mig lite småkonstigt haha. jag tror jag ska hoppa över EOS:en imorgon och bara glida till skolan och skriva svenskaprovet. yes. och på fredagen går jag nog bara på matten. så jag har ju nästan jullov redan nu!

A winter tale

Jag tror inte riktigt jag gillar vintern, iallafall inte som den är nu - snölös och bara jäkligt kall.

Det är ju somsagt väldigt kallt, så jag stannar helst inne. Och inne finns det ju inte så mycket att göra, så jag sitter framför datorn eller TV:n. Kanske hittar på något med någon kompis då och då, men det orkar man för det mesta inte göra eftersom man är så trött efter skolan. Sen äter man, och äter lite till. Och tränar gör jag inte heller, för jogga är ju alldeles för kallt, och det finns ingen tillgänlig sport jag gillar förutom ridning och den har ändå uppehåll nu. Alltså blir man tjock och kall på vintern.

Nä, jag gillar sommaren mer, då man blir smal och varm. Och brun. Och så är det sommarlov.

Jaja, snart är det iallafall jullov. Har typ ett svenskaprov kvar, så det är väldigt lugnt. Får väl äta upp mig nu över jul, finns väl inte så mycket annat att göra.

Onsdag

Och nu är onsdagen officiellt över. Vi ska ha julavslutning klockan ett, men det kan man ju knappast säga är ansträngande. Vi har alltså inga lektioner fram tills klockan ett, vilket känns lite smått värdelöst men vafan. Det är ju roligare att bara sitta här och loda framför datorn än att sitta och loda framför datorn och behöva trycka upp Photoshop varje gång man hör en lärares steg närma sig.

Jag har iallafall hörlurar vilket är otroligt skönt, eftersom att folket i denna datasal verkar ha förträngt allt vad ordet "respekt" betyder. HAH!

Sen är det bara två dagar kvar till looov.

Apocalypse now

Tisdagen är över, hallelujah. Bara en hel skoldag kvar. Imorgon har vi bara en lektion och sen har vi julavslutning uppe på estet med fika, julmust och kast med liten tomte i korridoren. Det blir nog roligt. Sen ska jag spendera hela eftermiddagen åt att plugga. På torsdag har vi vanlig dag, och på fredag har vi en lektion. Ganska skönt!

Idag har jag iallafall varit i skolan (surprise huh) och det var inte så jobbigt. Kom igång riktigt ordentligt med min jingel på ljudmedian, sista ljudmedialektionen liksom. Var därför lite skönt att få något gjort så man har något att fortsätta på nästa år! HAH! Har inte ljudmedia förrän nästa år igen!
Och så hade ja matte där jag gjorde typ en sida, hehe OJDÅ inte så seriöst kanske. Engelskan snackade vi om boken som vi förövrigt läst ut, relativt smärtfritt. Sen sprang jag och Malisa runt på stan ända till klockan sju (eller aa, vi satt faktiskt på biblioteket och läste serietidningar och åt kaker också, men vi var iallafall på stan tills sju) och sen mötte jag mamma och syskon på bion och vi tittade på Guldkompassen. ÅH, bra film. Mysig, söt och jag gillar att det var en tuff, modig tjej som hade huvudrollen. Och att det var en yngre pojke som såg upp till henne och inte tvärtom. Sen var ju historian riktigt söt också, se den filmen!

Nu ska jag fanimej sova, imorgon ska jag se julkalendern! usch, mår inte riktigt bra i kistan efter alla kaker och allt godis jag fick på bion..kanske ska gå och kaskad-spy lite innan sovtajm.

Godnatt alla dvärgar!


Grottan

Sitter just nu i datasalen i skolan, en lektion avklarad, bara två kvar. Matten går nog ganska snabbt med tanke på att jag inte gör så överdrivet mycket (e-he-he-he) och engelskan är det bara bokdiskussioner och förhoppningsvis får vi vara först denna gång. Sen ska vi springa ner till torget här i den lilla byn och så ska de andra köpa julklappar. JAG är ju redan KLAR med allt julklappsköpande. Här är man ute i tid så det så.

gnnh, jag längtar till julafton. ...a.aaahhhhhhbstineeee-he-e-e-e-ee-ennss..bliiiiissssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

We probably wouldn't go

Först av allt: Jag vill ursäkta för att min blogg just nu är både förskräckligt ful och förskräckligt tråkig, men jag ska försöka snygga till den nångång i framtiden när jag har tiden och orken, och jag ska väl försöka skriva lite bättre och oftare och roligare och bla bla. Det är ju ändå jul.

Mellansnack: Just nu är min katt och jag officiellt osams. Allt började med att han låg så fredligt i min säng och sov och då hoppade jag ner och tänkte göra honom sällskap. Fine. MEN sen såg han att jag hade en tallrik med mat med mig. Då blev det minsann fart på honom. Han hann dock inte sluka någonting innan jag var framme och sa fram med STORA bokstäver att den där maten är minsann min. Därefter hoppade han dock över till bordet som står bredvid sängen och spann så högt att jag knappt hörde mig själv tänka. Därefter gav jag honom en liten bit köttfärs och han blev alldeles galen av lycka och slog i käken i bordet när han skulle tugga. Jag skulle därefter ge honom en till liten liten bit men då var han framme med klorna och skulle ta den innan jag sagt åt honom att han fick. DÅ flög köttfärsbiten ner i min säng så det blev fina flottiga köttfärsfläckar i min säng. Och jag orkar inte byta så nu måste jag sova med KÖTTFÄRS ända fram till helgen då jag kanske kan byta lakan lagom till jul sådär.

För det andra: Det finns inget jag blir så irriterad på som tråkigt folk som lyssnar på samma musik som jag. En random liten svartrockartjej som förövrigt lyssnar på random skit som typ MCR, P!ATD, Green Day och alla såna där band, och sen nämner de något band som jag råkar gilla. Jag vet att jag egentligen borde uppmuntra folk att lyssna på det bandet för att typ supporta bandet och göra reklam men NEJ, jag ifrågasätter bara mig själv och min förmåga att sila fram den bra musiken. Så alla ni därute med dålig musiksmak: SNÄLLA, låt min musiksmak vara ifred!

Nu borde jag plugga svenska, men skjuter nog upp det tills på onsdag. Imorgon ska jag med Malisa och Elin när de ska köpa julklappar och sen ska mamman bjuda mig på bio, yiho!

Hårfärgning

Söndagskväll och jag sitter här med färg i håret och har ätit så mycket knäck och kola att mina tänder skriva en protest-sång.

Var iallafall iväg till Åkerby, tittade på lite hästar och såklart Malisa och Icaros som det gick lite sådär för. Men hellre att hästen är pigg än slö iallafall! Yes yes. Frös även som en kossa, eller häst kanske passar bättre in men frös gjorde jag iallafall. Hälsade på lite ridskolehästar och såå, sen fick vi äntligen sätta oss i en varm bil och åka hem. Får inte glömma att ringa till Åkerby bara och anmäla mig till nästa termin för då blir det ridskola igen. Spännande.

Väl hemma hade jag egentligen tänkt färga håret men det blev aldrig av, så jag åt middag och gick ner till repan där vi fick ihop blueslåten, riktigt bra om man får skryta lite. Sen fick vi skjuts hem igen (haha, lata. nja, snarare att det är så pissigt kallt att jag vill dö bara jag tänker på att jag måste gå ut igen klockan 8.20 imorgon, suck!)

Och nu sitter jag, somsagt, här med färg i håret. Mörkbrunt blir det, inte så stor skillnad. lite iallafall, kul kul. Måste vänta en kvart innan jag ska skölja ur det, vad ska jag hitta på under denna kvart? Kanske plugga lite svenska...nja, kan ju typ allt man ska kunna så det känns lite onödigt. Kanske går ner och äter lite mer knäck, för knäck är ju gott.

SEN ska jag skölja ur håret. Imorgon är det back to school igen, sista måndagen innan lovet. SKÖNT!

Far away, this ship is taking me far away

Idag har jag inte varit lika effektiv som igår, då jag redan hade varit på hundgården och nu sprang på stan, men det är ju faktiskt söndag idag. Jag har iallafall jagat en hund runt, runt, runt i mitt hus, ätit frukost och läst tidningar.

Nu lyssnar jag på musik, eller jag skriver ju en blogg också. Vid ett åker jag och Amanda till åkerby och blir där någon timme, tittar på lite dressyrekipage och snackar med någon lärare om vi hittar någon. Sen ska jag hem och färga håret, trevligt trevligt.

Dream on

Inatt drömde jag en ganska bra dröm. Den handlade om att jag fått en ny lampa, och när jag tog mig en närmare titt så var det gitarrer med små inbyggda lampor på kroppen. Och när jag tog mig en ÄNNU närmare titt såg jag att det var riktiga gitarrer, så jag plockade en och en och kopplade in i förstärkaren och spelade. Sen utvecklades hela lampan till en stor platå med typ tjugo gitarrer på rad, och på andra sidan var det typ 20 basar på rad. Inte för att jag förstår vad jag skulle med massa basar till men det är väl alltid kul att ha.
Sen vaknade jag, vilken besvikelse.

Give me all that peace and joy in your mind

Nu har jag precis sprungit hem från Amanda. Jag har ont i benet, känner mig förkyld och mår illa. Men annars är det finemang. Vi tittade på Shrek, åt godis och fes ikapp. Trevligt. När jag kom hem var det kattpiss över hela mitt golv, mindre trevligt. Men jag blötte ner en handduk jag hittade nånstans och torkade upp det, då blev allt trevligt igen.

Nu ska jag lyssna på Bliss hela natten. Godnatt!

Julklappsstök

Idag har jag faktiskt varit igång riktigt duktigt. Vid elva åkte jag, Amanda och Olle såklart till hundgården, där Olle fick springa lite. Lämnade Olle, och sen riktade vi in oss mot stan där vi sprang runt i alla affärer, och jag köpte de där jeansen för de fanns kvar! På rea! Wah, perfekt. Nu har jag kläder till julafton. Köpte även sista julklappen, och Amanda köpte lite julklappar.

Sen gick vi hem, jag åt lunch och slog in sista julklapparna, sen gick jag och Amanda ut med Pompe och Olle, trevlig och kall promenad dock. Sen slutade det med att jag och Olle tappade bort Amanda och Pompe, så vi letade efter dom ett tag och sen hittade jag dom inte så då gick jag hem och där var dom. Kärt återseende, tyckte nog Olle iallafall!

Vid fyra gick vi ner mot repan, blev insläppta av dom som repade innan oss som tur var, eftersom Lene var lite sen (som vanligt). Vi var faktiskt ovanligt duktiga och vi spelade igenom Hallelujah och sen våran egen blueslåt. Den är typ klar nu, vi har liksom början och slut. Perfekt! Blir mycket repa dagarna som kommer nu, både imorgon, måndag och sen ska vi spela upp för några på fredag som ville höra oss (vilka vill inte det liksom..)

Nu ska jag snart springa över till Amanda (har lite bråttom det är därför jag skriver så tråkigt och slarvigt) och vi ska kolla på något grejs och äta godis. Imorgon ska jag antagligen till Åkerby om jag har skjuts, och kolla på Malisa när hon sitter på en skenande Icaros. Hehe, närå. Det kommer gå så bra så!
Sedan ska jag även färga håret!

Gamlagamla skolan

Jag kom precis hem från Robinson, där jag var och lät de sista barnen springa hem och sen stängde tillsammans med mamman och Josefine. Det var tråkigt, jag gillar inte barn så mycket. Det var dock mycket roligt med några flickor i 10-årsåldern som frågade "Har du pussat någon?". "Skit i det du, äckliga unge" skulle vart kul och svara men det gjorde jag inte.

Robinson var en riktigt mysig skola, och så liten! Man blir nostalgisk så fort man kollar in där, träffade Daniel också, det var längesen man hade han som lärare liksom.

Dom där godisarna jag snackat om så länge var inte så goda. Det enda som var gott var egentligen dumle-bitarna, men då föredrar jag att äta bara dumle utan massa nötter och choklad runt.
Ikväll ska jag iallafall äta kyckling och klyftpotatis, det tycker jag är riktigt gott. Och vad jag pratar om mat hela tiden. Öh. Imorgon ska jag iallafall 1, träna 2, köpa de där jeans HOPPAS de finns kvar fast chansen är väl 1 på 1000 tyvärr och 3, till repan.
Ikväll spelar Tracksuit, som f.ö bytt namn till Union Miniére, hm, men det är 18-årsgräns tyvärr och jag hade nog ändå inte orkat gå dit. JAG ÄR SÅ FRUKTANSVÄRT LAT. Men aja, Amanda är iallafall lat med mig isåfall.

Vart är mänskligheten påväg?

Nu har jag bara en ljudmedia-lektion kvar och sen är det äntligen HELG. Okej, endel får jullov redan men jag har faktiskt en vecka kvar tyvärr. Men nästa vecka går nog skitfort så man kan ju säga att det är jullov typ..nu. Snart iallafall.

Öh.

På matten gjorde jag inte så mycket, på svenskan lyssnade jag på massa skit och fick sen reda på vad jag fick för betyg på min novell som jag lämnat in. FYFAN vilken besvikelse, jag fick G+/VG-, hon bestämde sig tillslut för VG-. Det är nog det dåligaste betyg inom svenska jag fått på flera år.
Måste säga att svenskaundervisningen på gymnasiet verkligen är slätstruken. Man får inte skriva på ett personlig sätt, för då blir det fel enligt "mallen" - så som en bra novell ska se ut. Så eftersom min menadsuppbyggnad var fucked up och för att mitt slut kom för hastigt (det var ju meningen att det skulle komma hastigt!! det var ju poängen med hela historien!! och jag sa det till henne också men NEJ då stridet det mot "mallen" - så som en bra novell ska se ut.)
Jag saknar kunskapsskolan very much idag, där de prioriterade det egna tänkandet högt.

Det är väl viktigare att vi ungdomar, som ska rösta i nästa val skapar oss en egen uppfattning om politik, och vad de olika partierna står för? Tydligen inte, för i Samhälls-undervisningen går vi igenom Höger-blocket och Vänster-blocket, knappast något mer. På proven så var det mycket viktigare att veta hur många personer som satt i riksdagen, och hur många år man måste utbilda sig för att få vara med i regeringen, än att faktiskt kunna ha lite egna tankar om hur samhället kan, och borde styras.

VART ÄR MÄNSKLIGHETEN PÅVÄG?




Och för er som är nyfikna på vilken novell det var jag fick detta usla betyg på ska jag nu publicera den. Jag har tillochmed förbättrat den, det här är samma som jag skrev ihop på en kvart en eftermiddag i maj;

Historien om Greta som kände sig levande och dog

Greta hade länge legat och varit sjuk, och mot alla odds hade hon överlevt sjukdomen. Doktorerna tordes inte tro att hon skulle överleva när hon fick diagnosen "ovanligt elakartad influensa" - då hon faktiskt hade nått en ålder på 102 år. Man kan säga att doktorerna som befarat det värsta blev smått chockade när de kunde konstatera att Greta nu faktiskt var helt fri från de elaka bacillerna som bara några dagar tidigare regerat i hennes kropp.


Under hennes långa period av sjukdom och smärtsamma läkningsprocesser hade hösten blivit till vinter, vintern hade blivit till vår, och sommaren började nu närma sig. Från sitt fönster i sjukhussängen hade hon sett färgen på träden förändra sig dag för dag, och hon kunde även se människorna som tog sin morgonpromenad börja gå mer och mer lättklädda. Som den ytterst bedrövliga sanningen var hade inte Greta tillfälligheterna att kunna uppleva vårvädret, hon hade inte haft en chans att höra vårfåglarna kvittra och hon hade inte haft en chans att se nyckelpigorna klättra på körsbärsblommorna som även de blev intensivt rosare och sprödare för varje dag som gick.


Idag hade i alla fall Greta friskförklarats - faktiskt hade hon friskförklarats redan för tre dagar sen, men hon hade känt sig lite trött och stannat i sängen ändå. Men dagen till ära hade hon faktiskt tänkt ta sig en liten promenad. Trots allt var hon ju väldigt gammal och skröplig, det blev inte direkt några mils långa promenader för hennes del, men någon vända runt parkeringen kunde hon ju alltid ta.


Tystnaden ringde i hennes öron och hon försökte långsamt resa sig upp i sängen. Sakta men säkert gick det, och hon satt tillslut upp på sänggaveln. Hon kände hur lederna värkte men hon hade beslutat sig för att göra detta nu. Sakta, sakta hade hon rest sig upp, och till sin förfäran kände hon smärtan skära genom hela den ledbrutna kroppen. Det kändes som hennes rynkiga skinn brann och hennes sköra skelett krossades mot stenplattor. Men hon hade bara en fast tanke; Att få ta en promenad i det vackra sommarvädret.


Rollatorn stod redo bredvid sängen och hon greppade de silikonförsedda handtagen. Med en promenad som verkade vara milslång var hon tillsist framme vid ytterdörren. Med stöd mot rollatorn kunde hon sakta föra sin högra hand mot handtaget som en gång i tiden hade varit så vackert i lackat ekträ. Nu hade handtaget nästan ruttnat bort. Se vad tiden kunde göra. Med en snabb titt i spegeln såg hon rätt in i sina vattniga nästan genomskinligt blå ögonen. Det var inte bara dörrhandtaget som hade åldrats.


Med en kraftansträngning sköt hon upp dörren på vid gavel. Hon kände en varm bris välkomna henne ut ur huset - huset hon så länge legat isolerat i under hela hennes sjukdom. Träden var alldeles gröna och hon kunde andas in den friska doften av sommar. Det doftade precis som somrarna brukade när hon hade varit liten jäntunge och faktiskt bott i samma lilla stuga redan då. Dofterna åldrades aldrig och inte heller gjorde minnena, även fast på den tiden hade det bara varit en enda ensam stuga i området, och inte heller hade området varit asfalterat.


Med försiktiga steg klev hon över tröskeln - att ta på sig skorna var alldeles för mycket till ansträngning. Barfota med känsliga fötter klev hon ut på den asfalterade parkering. Hon kände lyckan sprida sig i kroppen och hon kände sig för första gången på flera månader alldeles, alldeles levande.

Det kanske var för att hon kände sig så levande som hon undgick att se bilen som med skrikande bromsar försökte vädja undan för henne, men bilen var för snabb och hon var för långsam.


Plans for tomorrow

Nu har jag precis kollat på Medium för första gången på länge..ah jag vet inte det är så neutralt på något sätt. Öh ja.

Och eftersom jag ska upp klockan 07.05 imorgon är det nog dags för mig att tvätta bort det smink som faktiskt finns kvar, borsta tänderna och sen hoppa ner i sängen. Ah jag sitter ju i sängen redan nu men av med kläder och bort med dator och sånt. Sova såklart.

Imorgon har vi nog inte så jobbiga lektioner. Eller ah, matten är ju som den är men det känns lite onödigt att jobba eftersom jag ändå inte kommer komma ihåg skiten över jullovet. Svenskan blir det väl till att lyssna på det hon går igenom till provet på torsdag, och sen på ljudmedian ska jag fanimej jobba lite. Kanske borde spåna lite på ideér till jinglarna nu va.
Mamman är ledig imorgon och jag tror hon skulle baka julgodis. Ett verkar så sjukt gott då man typ smälter två chokladkakor med typ 70% choklad, och sen rör ner massa dumle, mandlar och mashmallows typ. Häller upp det på en plåt, låter stelna och skär i bitar. ÅH ÅH fan vad gott. Lagom tills jag kommer hem från skolan antagligen.

SEN när jag ätit så mycket julgodis att jag dör ska jag cykla på cykeln och promenera. Ja, endel vet ju vad som kommer hända efter julhelgen så det är ju lika bra att börja nu på en gång!

Jag känner mig ganska glad och uppåt nu pga en speciell grej. Men skulle jag skriva grejen skulle folk tro att jag var en nörd eller psykfall. OCH DET SKULLE JU VARA FÖRFÄRLIGT, så jag låter nog bli det. Heh.

Spice girl

Imorgon är det fredag, ännu en vecka har gått otroligt fort och jag känner hur allt jag gör är mer och mer värdelöst. Ja, nu vill jag inte låta otroligt emotionell eller så, men jag behöver verkligen något som eh för att uttrycka det moget och vackert "kryddar vardagen lite". Eller kan man ens använda ordet "krydda" i det sammanhanget? Man kanske bara kan krydda maten och sexlivet, men inte vardagen? Aja, skitsamma, ni fattar vad jag menar.

Som så tur är så är det ju alldeles snart både jullov, julafton och så för att inte glömma nyår. Och jag tror jag har lite planer faktiskt, iallafall för julafton och nyår. Jullovet får jag väl ta som det kommer.

OCH, alla modebloggare där ute i världen, jag tror jag vet vad jag ska ha på mig på julafton. Är ju väldigt väldigt pank nu men frågade morsan om jag kunde låna lite pengar tills den 20:e, för att köpa de där röda jeansen som fanns på rea på JC. Ska dit på lördag tror jag och kolla, antagligen kommer de tyvärr vara slut men nånting ska jag nog hitta. Har väl egentligen kläder jag skulle kunna sätta på mig, typ jeans och skjorta men något nytt skulle ju vara kul.

Åkte aldrig upp till Åkerby, eftersom jag skulle behövt vara där i nästan tre timmar och jag var både trött och frös som ett as så jag stannade hemma och bastade istället. Skulle nästan vilja flytta in i bastun nuförtiden, det är så kallt och jävligt helatiden.


Giraffe is the shit

image246Just nu sitter jag i datasalen i skolan, försöker övertala sig Malisa att lära sig pianosolot i "Butteflies and Hurricanes" men hon verkar lite skeptisk. Det får bli en pågående process.

Hittills har jag inte gjort mycket, målat abstrakt konst på EOS:en men jag glömde min teckning på bordet så det blir nog inget redovisat HEHE. Sen har vi kollat på Lucia också, det var väl skönt att man fick vila.. och sen springa tillbaka till skolan och äta lunch. Det blev två lussebullar och två pepparkakor för min del, OTROLIGT näringsrikt om jag får säga det själv.

Nu ska vi alldeles strax springa iväg på svenskan, hoppas vi får sluta tidigare. Sen ska jag springa hem och typ..sova, äta, allt såntdär som feta lata människor gör. Friska, slanka människor varken sover eller äter inte för de som inte visste det.

Kanske ska ta ett litet besök på Åkerby i eftermiddag också, beror på om jag orkar. Sa jag att jag var lat?

Jag vill lära mig spela piano! Jag vill HA ett piano att lära mig på, framförallt. Förut hade jag en elorgel men den slängdes ut så småningom. Ack, varför har jag inte musikintresserad föräldrar?

Lussevaka

Vad har jag gjort sen jag skrev sist..

Jag har kollat på TV, jag gillar Will & Grace och That 70's show, de går i rad. Och jag skrattade (högt, inte inombords) åt skämten. Det börjar utveckla sig. Från att vara helt död till att faktiskt kunna skratta när jag kollar på annat än öh ja.. Parlamentet? Snart kommer jag antagligen börja skratta åt TV-serien Vänner också, hemska tanke. Men Tredje klotet från solen är fortfarande lika jävla värdelöst.

Och jag har gjort jättegoda pannkakor också. Jag borde göra pannkakor oftare, dom blir så tunna och spröda när jag gör dom. Eller gräddar dom kanske man säger.

Sen har jag varit ute och gått med Olle också, utan Amanda den här gången faktiskt. Det var mysigt, kallt men mysigt. Bara det inte blåser så står jag ut i minusgrader, helt klart.

Nu är klockan åtta, och det är en timme kvar till Heroes börjar..under denna timme ska jag hinna duscha och göra klart all svenska osv. Tror jag börjar med duschen faktiskt..den lockar lite mer än svenskapapprena liksom. Lagom till Heroes ska jag faktiskt äta en lussebulle eftersom att det är lucia imorgon = lussevaka idag!

Ouppmärksamma snorungar

Jag läste precis om två flickor i 13-årsåldern som blev påkörda två gånger eftersom de cyklade över ett övergångsställe när det egentligen var rött.
Jag blir så irriterad. Ouppmärksamma snorungar borde inte få vara ute utan en mamma att hålla i handen. Bara för att det är för jobbigt att titta om det är okej att cykla över övergångsstället så har de utsatt bilförarna för traumatiska upplevelser som kommer följa med dom länge, det är nog ganska svårt att glömma att man körde över en människa.
Nu låter jag som en otroligt elak bitterfitta men jag blir faktiskt jävligt less på dagens ungdomar. Nej, de förtjänar inte ens att kallas ungdomar, de är små outbildade barn som inte lärt sig att titta om det kommer en bil innan de cyklar över vägen. Föräldrar har blivit så förslappade, de kan inte uppfostra sina barn ordentligt längre.

Solen skiner för fan

Imorse sa jag: "Det är så skönt att sluta innan solen gått ner".

Och vad gör man då, när man gått hem efter en lektion och lunch? Jo. Man sätter sig framför datorn i sängen, solen kunde lika gärna varit nere i Afrika eller varför inte på Nordpolen.

Jaja, det är ju lite mysigt iallafall när solen lyser igenom fönstret, man kan ju låtsas att man är ute och hugger ved eller något annat vettigt.. jag har iallafall massa bra musik och en kopp varmt sörgårds-té. Tänkte äta lite filmjölk sen men så kom jag på att jag åt upp de sista flingorna imorse. SYND!

Ikväll ska jag träna, och titta på Heroes. Sen inget mer. JO. Jag måste fan läsa de där jävla svenskahäftena. Tror jag gör det istället för att träna, jag har ändå massa träningsvärk.

Tisdagen

Ja, jag har ju inte direkt skrivit någon ordentlig blogg som sammanfattat dagen så jag gör det väl nu då:

Klockan ringde vid åtta, jag snoozade till halv nio. Ah, lyxigt med sovmorgon! Frös iallafall utav helvete och klädde på mig åtta kilo kläder. Väl framme i skolan så ångrade jag det ganska snabbt - det är så vaarmt, speciellt i rummet vi har ljudmedia.
Lyssnade på jinglar på ljudmedian, kanske inte en sån jätteproduktiv lektion, alla kunde snabbt konstatera att ingen jobbade men Zeke tyckte vi var duktiga ändå, typ. Öh.
Sen lunch, och sedan vidare till mattelektionen. Fick tillbaka mitt matteprov, det gick mycket bättre än jag trodde! Hade 27 poäng av 30-nånting, och om Ulla skulle sätta betyg nu skulle hon sätta VG. Hoppas hoppas jag kan fixa ett VG i Matte A, det vore ganska skönt. Sen var det väl meningen att vi skulle jobba resten av mattelektionen, men nja.. vissa har ju lite ADHD-problem, och dessutom hade ju Malisa massa ny intressant musik på mobilen som var tvungen att analyseras. Fick iallafall några tal gjorda.

Sista lektionen var engelska, men det var en himla skön lektion. Spelade kort med Malisa, Ida och Elin hela lektionen tills det var vår tur att snacka om de fem kapitlen i boken vi läste igår. Fick sluta en halvtimme tidigare och då gick jag med Malisa, först till estet där jag glömt min cykel och då kunde jag lika gärna följa med till Odal också, hade ändå inget att göra. Malisa köpte kattmat och kollade på ridstövlar och jag köpte liten julklapp till Simba. Nöjda och glada gick vi därifrån, och jag cyklade sedan hem.

Väl hemma kunde jag inte låta bli att sätta mig framför TV:n, och där satt jag tills jag somnde. Riktigt skönt ska jag säga, har sovit lite dåligt de senaste dagarna eller nåt. Trots att jag somsagt sov till halv nio imorse.
Sen åt jag middag, lax och potatis. Efter middagen värmde jag en lusebulle och åt den. Seeen har jag väl inte gjort så mycket, lyssnat på lite skivor och nu har jag precis ätit upp en skitgod fruktsallad jag slängde ihop lite snabbt som bestod av äpple, banan och liten blodapelsin. M-hmm!

Nu borde jag egentligen läsa det där svenskahäftet, men jag vet inte.. kanske att jag läser lite och resten imorgon. Det ska vara klart tills på torsdag iallafall!

Åh, de här dagarna fram till jullovet kommer förhoppningsvis gå riktigt snabbt. På torsdag har vi inte så mycket lektioner eftersom det är lucia, vet inte riktigt exakt men lite missar vi iallafall. Nästa onsdag missar vi alla eftermiddagslektioner eftersom vi ska ha julkalas här på estet, typ..kasta en tomte i en korridor. Haha! Och sista fredagen slutar vi klockan tolv! SKÖNT.

Skulle gärna klämma in ett besök på kunskapsskolan innan jullovet också, det var ett tag sen! Haha, no-lifer.

Ännu en julklapp köpt

Tänkte nästan skriva att alla julklappar är inhandlade, men saknas faktiskt en liten pyttegrej som jag ska inhandla någon dag innan jul, men nästan iallafall! Handlade faktiskt Simbas julklapp idag på eftermiddagen, hade inga planer alls på det men jag följde med Malisa till odal iallafall och där fanns det ultimata, som tur var kunde Malisa vara snäll och låna ut pengar till mig.
Kan inte skriva vad det är, för Simba ligger här bredvid mig, och han kan ju råka se. Han uppskattar det nog iallafall.

Och nu ba slajda skivan iväg, måste nog blåsa bort lite damm på den. Bruce Springsteen ska ju inte sjunga SÅ snabbt.


Give me the peace and joy in your mind

Jag fick hörlurarna!

Bara engelskan och sen matten kvar, pust frust. Robert är sjuk så det blir en ledig eftermiddag iallafall. Imorse sov jag till halv nio, det var skönt!

I got life, sister!

Har för första gången på riktigt länge faktiskt fört en riktig diskussion om annat än oviktiga saker, typ vilket té som faktiskt är godast eller vilka strumpor som faktiskt är skönast att ha när man går i converse. Spännande debatt i Viktors blogg. Okej, mina argument låter som en tre-årings men vafan jag har inte diskuterat något på flera månader. Hey, I'm alive! Sånt där tyckte jag var skitkul i typ nian, men på senaste tiden så har diskussionerna på typ samhällslektionerna gått såhär:

- VEM ÄR GÖRAN PERSSON!?

eller

- VI SLUTAR NU
- GÖR NI VERKLIGEN DET?
- JA
- HELT SÄKRA
- JA, VÅRAN ENGELSKA BÖRJAR KVART ÖVER


Suck. Vad är det för liv man lever egentligen.


Recensioner

http://www.expressen.se/noje/musik/1.892822/perfekt
- Muse

http://www.expressen.se/noje/musik/1.953298/allt-faller-antligen-pa-plats
- Rufus Wainwright

Jag var där! Jag var där! Jag var där!
Och ikväll spelar Springsteen. Min själ är där.

Take you to the candyshop

Jag har egentligen inget att skriva blogg om, men jag har absolut inget annat att göra. Så detta blir en döda-tid-blogg.

Iallafall så är denna dag avklarad nu. Mina armar dog på styrktestet, för det första var jag helt slut efter killerbollen och sen så kan jag bara erkänna: Jag är så jävla klen. Det kan ju vara charmigt, men för mig är det bara äckligt och jobbigt. Jaja, skitsamma, jag kan inte vara bra på allt. Eh.

Sen sprang jag till cykeln, cyklade hem skitsnabbt genom en kolsvart vattenpark eftersom gatulysena bestämt sig för att strejka och mitt cykellyse lika så. Duschade, slängde i mig ett äpple och en macka och sprang ner till repan, hade roligt, kom väl inte frammåt så mycket men det måste man ju inte alltid göra. Jag och Amanda kommer iallafall på så himla mycket bra ideér när vi går hem därifrån, vi måste bara se till att ideérna utvecklas till verklighet!

Och jag köpte godis också. Blah. Men jag måste unna mig något gott för att jag klarade mig upp imorse, typ. Och klarade hela måndagen, utan att skolka en enda lektion. Grattis Matilda! Tack, jag kräver en godispåse. Typ så.


Useless

Det blev lunch ändå, fisk och potatis. Inget som smaklökarna slog glädjevolter av direkt, men det dög.

Nu ska vi ha fotolektion, eller vi har fotolektion. För några veckor sen var det följande "måndagar fotar vi", men nu kommer läraren och säger att på måndagar ska vi vara här i Akvariet. Vad kul. Med foto. Att vi får fota. Jag har inte lärt mig någonting som har med foto att göra på hela terminen. Knappt hållt i en kamera. Hoppas nästa termin blir bättre, typ.

Sen idrott. Killerboll och styrke. Helt okej, man måste vara positiv. (Helst av allt vill jag pissa ner idrottshuset).

Måndag

Måndagar är för det mesta inte så roligt.

Jag har, hittills. Tittat på "En obekväm sanning", lämnar inga kommentarer kring den och så har jag läst fem kapitel i engelskaboken, med nöd och näppe. Borde hitta ut tjugo ord men jag har ont i huvet och orkar inte så jag gör nog det ikväll. Värdelöst egentligen men ja. Det går så snabbt. Foto börjar inte förrän om en timme så jag hinner nog med det ändå.

Tror inte vi äter någon lunch idag. Vi gick upp till estet för att läsa engelskaböckerna, jag läste, bärbara datorerna åkte fram. Läsa på estet my ass. Så vi är kvar här på estet, och det verkar inte som någon har planer på att gå ner till matsalen. Skitsamma, jag är inte så hungrig. Får väl äta när jag kommer hem vid fyra. Åh. Underbart. Jävla skit. Jag vill inte sluta seeeent. Idrott sista lektionen också, styrketräning. Lyfta tyngder och bla bla. Jag har blivit så klen på sista tiden så jag lär inte orka ett kilo ens.

Jag vill ha gooodis. Mest för att ha något att gnälla om. Kanske hinner trycka i mig en lussebulle när jag kommer hem!

Sunday's over

Ännu en söndag har gått och jag har livet i behåll. Ska vi se om jag lyckades med målen för dagen.

Jag kom iväg på en promenad, inte överdrivet lång och med rädsla att en tjej ska stå och trycka bakom varje träd (lång historia, eller inte så lång: Amanda tittade in i den mörka skogen när vi var ute och gick igår, och så en tjej stå tryckt mot ett träd och stirra tillbaka på henne).
Jag läste två av texterna i häftet, och svarade på nästan all frågor, förutom de jag inte förstod. Ganska förståeligt. Jag fick enorm huvudvärk och kände ett äckligt illamående när jag läste i häftet så därför läste jag bara två texter. Skitsamma, det ska inte vara klart förrän på torsdag.
Och så skrev jag inte bara en utan faktiskt två artiklar!

Så man kan väl säga att jag lyckats ganska bra med dagen. Jag har inte ätit så mycket heller. Regler nu är typ ät mindre, drick mer.

Ohjuste, jag har bastat också. Yes. Och planerat min framtid, den ser ganska ljus och realistisk ut. Bye bye Sweden.

So look the other way

Såhär går det ungefär med mina dagsmål.
Jag har nått ett. Ja, det har jag. För jag är duktig och har skrivit klart en artikel. Om än väldigt kort artikel, men ändå. Jag älskar att skriva och jag saknar att göra det ordentligt. Jag borde göra det oftare, mer än såna här värdelösa bloggar som skvallrar om hur tråkigt mitt liv är.

Jag gillar WordPad också, även fast det inte är lika spejsigt som Microsoft Word. Men det är så enkelt på något sätt.

Hm. Iallafall. Jag har nått ett mål, men jag tror jag ska slå till med att skriva den andra artikeln också nu när jag ändå är på G. Jag vet vad den ska handla om. Jag kanske publicerar båda här sen. Kanske kanske. Jag ska basta idag också, det får bli ännu ett mål för dagen. Jag vill ha värme.
.

Why does it always have to be chaos

Åh, vad jag längtar till jullovet. Även om jag har varit hemma från skolan i hela fyra dagar nu, så ser jag inte fram emot morgondagen alls. Det är iallafall bara två veckor kvar, sen så är det jullov och efter det är det vårtermin, och det betyder ju faktiskt att det snart är sommarlov, så det ska väl inte vara så illa!

Ja, jag har inte riktigt kommit igång med pluggandet än. Tänkte ta en promenad om jag får någon med mig, eller kanske en liten tur på cykeln, men oroar mig lite för min hals. Okej, jag skulle inte banga på att vara hemma hela denna vecka också, men då skulle jag nog missa lite väl mycket. Vill dessutom veta vad jag fick för betyg på svenskanovellen, och matteprovet. Men innan torsdag ska jag ha läst häftet med alla texter, och innan onsdag ska jag ha skrivit två artiklar om mig själv.

Mål för dagen:

Promenad, eller tur på cykeln
Läst häftet, svarat på frågorna
Skrivit åtminstone en artikel

Återkommer med resultat.

Knocked up/På smällen

image245
Om ni är på jakt efter ny, bra film så se Knocked up, eller På smällen som dom översatt den till. Den var rolig, söt och historian var bra. Ingen typiskt såndär film utan alldeles lagom.

Kvällen blev trevlig iallafall, jag har ätit otroligt mycket fruktsallad och otroligt många muffins. Känner mig inte riktigt kry i kistan nu tyvärr, imorgon får jag kompensera med att äta endast en ärta. Plugga måste jag göra imorgon ockå, suck suck. Söndagar brukar inte vara så trevliga, men man ska inte ha såna förutfattade meningar. Imorgon kanske det blir en alldeles fantastisk söndag. Sen är det ju andra advent också, julen börjar närma sig!

Mango, melon och té

image244Idag har det väl inte hänt något speciellt sådär. Jag sov till tolv, blev nästan chockad eftersom jag brukar vakna vid 10 av mig själv. Men det var skönt att sova ut, och jag låg ju faktiskt vaken halva natten och läste ut "Bridget Jones dagbok", så det var nog inte så konstigt egentligen att jag sov så pass länge.

Sen åt jag en liten frukost, och sen gick jag och Josefine och handlade till ikväll. Amanda, Karoline och Sofie kommer över och vi ska titta på film och äta massa gott. Bland annat: Fruktsallad bestående av mango, banan, apelsin och melon, och chokladmuffins med en kärna av kola.

Kunde heller inte låta bli att köpa en påse med Sörgårdsté, mest för att det luktar så otroligt gott. Så det blir nog lite av tébjudning ikväll också. Men té gillar vi alla, och nu såhär på vintern (vilken vinter?!) är det ju alltid trevligt med en kopp té! Hm, jag låter som en 50-årig tant nu. Okej, vi säger det på mitt språk "Té är skitgott och så blir man varm!"

Imorgon måste jag plugga plugga plugga. Eller, det är väl svenskahäftet som jag måste se till att läsa igenom. Är nyfiken på vad jag fick för betyg på min novell, och matteprovet. Missade ju alla resultat eftersom jag var hemma i fredags. Har faktiskt ingen aning om novellen, men på matteprovet är jag ganska säkert på ett stort G. Och det är ju faktiskt bra, matte är inte riktigt min grej.

Throw it all away

image243
Let's lose ourselves

Pepparkakor och lussebullar

Nu luktar det gott här hemma, för vi har bakat både pepparkakor och lussebullar. Eller, lussebullarna är ju under konstruktion, men pepparkakorna är klara. Riktigt goda blev dom, men råkade smälla i mig lite för mycket. Hade nästan tom mage innan jag åt upp mig, och en tom mage + pepparkakor kanske inte är så jättebra kombination. Men jag får skylla mig själv, pepparkakor är så gott. Har ju ändå ont i både hals och huvud, så magen kan också få vara med lite!

Jag låter lite som en gnällkärring nu. Kanske är det pepparkaks-syrorna som gjort mig lite snurrig, för jag brukar ju aldrig gnälla i vanliga fall.

I'm feeling good

Ja, alltså, jag mår faktiskt oförskämt bra. Men det är skönt att slippa skolan ändå. Huvudvärken är nästan som bortblåst, och halsontet finns väl där men det är inget som är irriterande. Lite halstabletter på det och allt är prima. Jag sov till tio, och har precis ätit en fantastisk frukost (nja, mackor och flingor är väl inte direkt annat än vad jag brukar äta på vardagar i vanliga fall, men att kunna äta det i lugn och ro är skönt).

Utanför så är det sånt jävla bajsväder att man bara vill dö. Snart är det julafton, hehe. Märks inte när jag tittar ut för köksfönstrena här. GRÅTT, VÅTT. Kan sammanfatta bra.

Men jag har lite tråkigt. Fast det gör inget.


image242

Vi har renoverat i vårat duschrum och nu börjar det bli klart. Skönt. Tog första duschen där igår, men vi har inte satt in dörröppningen så det är i princip bara ett hål där, blev lite mycket vatten där det inte skulle vara. Men skönt att ha två duschar igen.

Sjuk

När man är sjuk borde man väl egentligen gå och sova tidigt, för att sova bort sjukdomen?
Ja, det borde man. Men sån är inte jag.
Men det är ändå så tråkigt på dagarna, att jag lika bra kan sova bort dom. Och är man vaken länge sover man ju länge, om man har chansen. Inte för att klockan är särskilt mycket nu, men jag kan sova länge även om jag gått och lagt mig tidigt. Min kropp gillar att sova, själv tycker jag att det är slöseri med tid. Synd att jag och min kropp har svårt att sammarbeta för det mesta.

image241
Hejdå

Aoch

Skrev ju tidigare idag om hur bra jag faktiskt mådde.
Well, det är alltid bättre på förmiddagarna. Frammåt eftermiddagen slår allting liksom till, och nu känns det som om halsen ska brinna, men det är värre med huvudet. Som om någon klämmer ihop hjärnan mellan två väggar, känns det som. Fyfan vad tråkigt det är.

Har ju faktiskt kunnat lyssna på musik och så, riktigt högt utan problem. Men nu känns knapprande på tangenterna som misiler som söker sig mot mina trumhinnor. Ska därför avsluta denna blogg nu.

Pearl Jam - Wishlist



I wish I was a neutron bomb, for once I could go off
I wish I was a sacrifice but somehow still lived on
I wish I was a sentimental ornament you hung on
The christmas tree, I wish I was the star that went on top
I wish I was the evidence, I wish I was the grounds
For 50 million hands upraised and open toward the sky

I wish I was a sailor with someone who waited for me
I wish I was as fortunate, as fortunate as me
I wish I was a messenger and all the news was good
I wish I was the full moon shining off a camaros hood

I wish I was an alien at home behind the sun
I wish I was the souvenir you kept your house key on
I wish I was the pedal brake that you depended on
I wish I was the verb to trust and never let you down

I wish I was a radio song, the one that you turned up
I wish...
I wish...

Sitting here, wasting time

image240

Home sweet home

Kände mig riktigt dålig igårkväll, och det höll i sig till imorse så jag stannade hemma idag. Just nu mår jag faktiskt riktigt okej, så det är bara skönt att vila upp sig en dag tycker jag. Får se om halsontet släpper.. Har ju iallafall endel att göra, svenskan förstår jag fortfarande inte mycket av, men sen finns det ju roliga saker att göra också, typ, läsa böcker, lyssna på musik, titta på TV. Latmansgöra, men ändå roligt.

What's on my desk

Haha, nu blev jag helt exalterad! Kom på en skitkul grej. Jag ska lista vad jag har på mitt skrivbord/databord/kalla det vad du vill. Bordet jag har dator och diverse andra prylar på också. Ok here it goes:

- Tre stycken högtalare till datorn
- En tom burk med Fruit Drops
- Hårfärg, oanvänd!
- En webcam
- Hörsnäckor
- Ett nitarmband i rött läder (hardrocker)
- Ett hårband
- Ett diadem
- Ett nitarmband i typ gulgrön plast (hardrocker)
- Typ fem tofsar
- Säkert åttionio hårspännen
- En deodorant från Davidoff som jag fick av morsan. Jag såg Josh Holloway i en reklam för Davidoff-parfym igår, coolt!
- En deodorant från coop, lite billigare varianten hehe.
- Alvedon
- En liten papperslapp med min morfars telenummer
- Min mobil
- Hörlurar (ordentliga, riktiga)
- Mobilladdare
- Tre kvitton
- Bläckpenna
- Windows Works installations CD
- Visitkort till Lilla Afrodite (alltså..nån delade ut det i repan i måndags?? Tror det var emelia..)
- Diverse papper
- Tio stycken skivor med foton
- Josefines julklapp
- Svenska-häfte
- Kollegierblock
- Blyertspenna
- Godispapper
- Och en dator såklart


Hur fan får allt detta plats på ett bord som är typ en kvadratmeter stort?

Svenska

Okej, jag läste faktiskt texten jag skulle läst i svenskan.
Men jag fattade verkligen ingenting. Nu känner jag mig otroligt korkad, eftersom jag alltid har varit ganska smart och svenska har alltid varit mitt starka ämne. Hm. Jaja, kanske ska försöka efter jag ätit. Har man inte ätit på typ fem timmar så är det klart att hjärnan är lite ur balans, ellerhur?

Skönare onsdag än vanligt

Ja, en lektion fick jag stå ut med idag, sen blev det inget mer!

Hade ju data på morgonen, gjorde fantasi-landskapet vilket var relativt roligt. Blev ju inte klar på långa vägar, men vi har ju alla onsdagar fram tills jullovet på oss så det är ingen fara. Sen hade vi lunch i typ två timmar, och sen skulle vi typ hjälpa Peter med foto, men det behövdes tydligen inte. Så då frågade vi Claes om vi kunde skriva texterna till Indesignen hemma istället, och visst gick det bra.

Så Josefine övertalade sina lärare om att hon också skulle sluta tidigare, så gick vi ner mot torget tillsammans. Köpte julklappar till pappan, och hon köpte även till hennes pojkvän, fick vara lite smakråd och det blev nog bra. Kom hem runt två, så nu ska jag väl njuta av att vara hemma redan. Egentligen skulle jag inte slutat förrän tjugo över tre.. skönt skönt!

Och förutom att njuta av att vara hemma redan måste jag ju faktiskt plugga lite.. Tråkigt men sant..blir nog första arbetet jag gör hemma denna terminen! Ska bara lyssna klart på en skiva, sen ska jag läsa lite texter till svenskan och svara på lite frågor.. kanske kan komma igång med texten till Indesignen lite också, men dom ska ju inte vara klara förrän på onsdag, så det är ingen stress... svenskan däremot ska vara klar imorgon, så den får jag nog allt ta och göra.


Haven't fallen down in a while
Sitting here walking the line
But that's okay 'cause I have looked
And nobody's off the hook

image239

Fantasy

image238

Dröm

Min familj var jagad av hemska personer.. och plötsligt, när vi satt och åt middag vid matbordet såg vi folk springa omkring utanför våran gård. Vi misstänkte att det var dom, och jag gömde mig i tvättstugan. När jag kom ut därifrån hade alla i min familj blivit mördade, de låg på köksstolarna döda.
Och jag skulle fly, men först sparkade jag ut Simba så att han inte också skulle bli mördad. Det stod någon på vakt utanför dörren jag sparkade ut Simba ifrån, men jag vet inte riktigt om han märkte mig. Jag sprang därifrån och in i en polisbil, med långa gevär i. Jag laddade ett gevär och siktade det mot polisen, för jag trodde att det var han som var mördaren. Men plötsligt var polisen också mördad så han hängde med halva kroppen utanför fönsterrutan i bilen. "Jaha", tänkte jag och fick springa iväg igen.

Jag sprang ut på mitt berg som jag har bakom mitt hus härhemma, visste att jag var jagad och sprang så fort jag kunde, kastade mig under stängsel och över stenar. Plötsligt dök min morfar upp, det var han som var mördaren. Jag försökte prata med honom, att han inte skulle mörda mig ungefär. Då tog han fram en tång och sa "Då börjar vi med tårna iallafall" och tänkte knipsa av mina tår. Men helt plötsligt satt han i en bil som jag puttade ner för berget, och in i ett hus. Under tiden sprang jag över morotsodlingar så fort benen bärde. Sen vaknade jag tror jag.


Back to school

Just nu sitter vi på datalektionen och jag ska göra ett fantasylandskap av vilka bilder som helst. Det strider ju mot alla copyright-lagar som finns, men skitsamma.

Hittills innehåller min bild: En bakgrund i form av random typ grekisk by i bergen. En giraff. En hund. En Malisa och en Matilda.

Sen har vi bara lite mer lektioner och sen vid kvart över tre ska jag trippa ner till torget och köpa sista julklappen till pappan. Skönt att ha det gjort.

Tillägnat Matilda och Malisa

Just for you, Malisa..typ. Disgraced var faktiskt med där.


I'm going to a town that has already been burned down
I'm going to a place that is already been disgraced
I'm gonna see some folks who have already been let down.
I'm so tired of America

I'm gonna make it up for all of the Sunday Times
I'm gonna make it up for all of the nursery rhymes
They never really seem to want to tell the truth
I'm so tired of you America

Making my own way home
Ain't gonna be alone
I got a life to lead America
I got a life to lead

Tell me do you really think you go to hell for having loved?
Tell me and not for thinking every thing that you've done is good
(I really need to know)
After soaking the body of Jesus Christ in blood

I'm so tired of America
(I really need to know)

I may just never see you again or might as well
You took advantage of a world that loved you well
I'm going to a town that has already been burned down
I'm so tired of you America

Making my own way home
Ain't gonna be alone
I got a life to lead America
I got a life to lead
I got a soul to feed
I got a dream to heed
And that's all I need

Making my own way home
Ain't gonna be alone
I'm going to a town that has already been burned down

Hair all over

image237


HEJ JAG HAR INGET HÅR KVAR.

Men jag gillar det!

Iallafall, en tisdag avklarad, hur skönt som helst. Har hunnit med en hel del, fick lira elgitarr på ljudmedia lektionen för att lyssna på lite olika reverb.. Kul kul, matteprovet gick väl helt okej. Klarade iallafall sista uppgiften, hurray! Sen engelska, riktigt kul engelskalektion. Haha. Kanske berodde på att det enda vi gjorde var att snacka om 10 kapitel i boken vi läser, och det gick på typ tio minuter. Resten av lektionen körde vi hangman. Eller vi, och vi. Jag och Malisa var i ett lag och Elin och Linn i ett, sen var det väl folk som ropade in någon bokstav då och då.

Sen till coop, köpte hårfärg och kexchoklad, och sen ner mot stan och så cuttade jag av mig allt hår. Hejdå sa jag bara och såg typ två decimeter falla mot marken. OH THE JOY OF RELEASE! Sen kom min syster och hon klippte sig också, och när hon var klar köpte vi julklapp till mamman. Köpte även något vax-lera-grej till mitt hår, kostade bara 39 kronor, skulle egentligen kostat 55. HE HE. Det var rätt bra pris tycker jag!

Sen hem, äta, och iväg till musikskolan och spelade gitarr..gick ju som det gick, går typ alltid dåligt när jag spelar på musikskolan men aja.
Imorgon är det onsdag = ett långt och uttdraget lättat andetag.

Life sucks and then you die

Jävla måndagar!
Dom slutar alltid med att jag sitter och gråter en skvätt och är lite emo och lyssnar på emomusik. Alltså, inte emotionall hardcore men emomusik. BUHU-DET-ÄR-SÅ-SYND-OM-MIG-IDAG-musik. Men något som är jävligt positivt är iallafall att det är bara två måndagar kvar denna termin! Sen är det minsann jullov. Och imorgon ska jag klippa mig.

Något jag inte heller kan förstå är hur engelskaläraren kan föreslå något så skamligt som att lyssna på musik under tiden man ska läsa ur engelskaboken. WTF? Jag skulle då aldrig kunna sitta i ett klassrum med musik i öronen och samtidigt koncentrera mig till fullt på en text i en bok? Hur går det ihop? Musik är ju liksom en sorts konst och litteraturen en annan. Det är lite som att försöka jonglera med för många bollar liksom.

Nu ska jag nog skala en mandarin och fortsätta gråta lite och lyssna på min emomusik. Imorgon har vi iallafall sovmorgon.. och så har vi bara ett prov på mattelektionen så den blir nog kort, och bokdiskussion på engelskan. Det blir nog inte en sån farlig tisdag. Och sovmorgon = bra. Klippa mig = bra.

Funderar på att köpa hårfärg imorgon också när jag ändå är på G. Men hej, jag är fattig. Fast Josefine är skyldig mig 50 kronor iofs. Jag har köpt alla julklappar utom 2-3. Lite hårfärg har jag nog råd med, jag har ju faktiskt nästa studiebidrag att använda också! Till julklappar alltså.. Lite kul måste jag ju få ha också.






(Nu har jag ätit den där jävla mandarinen och den var tillochmed äcklig. Bara en måndag kan göra en mandarin äcklig!)

Plug in baby

I've exposed your lies, baby
The underneath's no big surprise
Now it's time for changing
And cleansing everything
To forget your love

My plug in baby
Crucifies my enemies
When I'm tired of giving
My plug in baby
In unbroken virgin realities
Is tired of living

Don't confuse
Baby you're gonna lose
You're own game
Change me
Replace the envying
To forget your love

My plug in baby
Crucifies my enemies
When I'm tired of giving
My plug in baby
In unbroken virgin realities
Is tired of living

And I've your loving,
Mine is gone
And I've been in trouble

Sammanfattning

Vi kom till stockholm vid typ tre, kollade lite i affärer och så. Men eftersom jag är pank blev det inga kläder till mig heller. Gick och kollade julmarknaden vid plattan, det var riktigt fint och så köpte vi brända mandlar vilket aldrig sitter fel. Åt middag på Mcdonalds - kulinariska läckerheter och inget annat såklart. Sen gick vi till Cirkus och stod där ett tag.. lyckades övertaga mamman min att köpa en tröja till mig så idag har jag min snygga röda Rufus Wainwright Release the stars- tröjan på mig.
Fanns TVÅ tröjor kvar när jag frågade om vi kunde betala med kort.. hursomhelst kunde man inte betala med kort men snubben som sålde tröjorna var snäll och höll de två sista tröjorna åt oss medan vi sprang ner till Grönalund-entrén och tog ut lite cash.

Var insläpp typ en halvtimme innan det började så vi satt inte och väntade så länge. Har ju redan berättat om showen lite sådär. Underbart var det iallafall. Öppnade med Release the stars och sen vart det nog bara bättre och bättre. Efter kisspausen så var det nog som bäst faktiskt.

Nu kan jag dö lycklig! typ..


I love Ruffe

Åh, Rufus var alldeles undebrar.
Man ville bara lägga ner honom i en burk och ta med honom hem. <3

Nu ska jag sova!

Första advent va?

Ja, igår skulle jag ju kolla på TV. Gick inte så jättebra, orkade med ungefär halva Eternal sunshine of a spotless mind, sen orkade jag inte sitta still mera. TV är inte riktigt min grej, om det inte är otroligt bra program eller film. Nog för att Eternal sunshine är en grymt bra film, men jag har faktiskt redan sett den. Så det blev typ..datorn och musik istället. Man sitter ju still då också, men det är annorlunda. Vid datorn finns det alltid något nytt att göra, och att lyssna på musik är ju ett äventyr i sig.
Oj, nu lät jag riktigt djup. Ehe.

Klockan 14.10 går tåget mot Stockholm. Hallelujah!

TV tonight

Ikväll från och med klockan 22.00 sitter jag bänkad framför 2:an. Eternal sunshine of the spotless mind, följt av Musikbyrån.

Trevlig lördagskväll. Ett minus är att jag ätit för mycket godis, men det gör jag alltid så jag börjar vänja mig vid illamåendet.

1a december

Åh, underbart med december! Flera meter snö och levande ljus och bjällerklang så långt ögon och öron kan nå.

Nja. När jag gick hem från stan genom vattenparken ville jag helst av allt hoppa ner i vattnet och dränka mig. Men stod emot det eftersom jag antagligen skulle frysa ännu mer de få sekundrarna jag överlevde liksom. Det regnade iallafall skitmycket, blåste skitmycket och var allmänt skitväder.

Men det är iallafall december, helg och lördag. Och imorgon ska jag till Stockholm. Jag har jättebra skivor, jag har godis och jag har mat på bordet.

OCH min röda skönhet kostade bara 3995! Fyfan, det var den gladaste nyhet jag fått på länge! Nu ska jag spara spara spara spara!

Bokade även klipptid så på tisdag så åker allt hår av, MOAHAHA! Har dock inte bestämt exakt hur frisyren blir men av  ska det iallafall. skönt skönt skönt. Och att mammsen betalar är ännu skönare. Slipper bli ruinerad på kuppen, liksom!

Ja, som ni förstått så var jag iallafall nere på det vi bybor kallar stan här i enköping. Köpte dock inget där. Det enda som inhandlades på stan var väl egentligen en lång lina som Amanda ska ha till sin lilla doggy. Sen fastnade vi på JamShop, provspelade min röda skönhet och sen jammade jag och Amanda med akutstiska gitarrer. Oh, jag vill ha en akustisk också! Stålsträngad, mm-hmm! Isabelle jobbade där så vi följde med henne hem sen ett tag (för det var ju långt..) och tittade på hennes kattungar. Fasen vad söta de är!
Sen satt vi inne hos Isabelle och affärerna hann stänga, hm, lite tråkigt. Men vi gick till coop och shoppade loss ändå. Jag är verkligen fattiga_tjejen, ändå kunde jag inte låta bli att köpa lite lördagsgodis. Aja, 16 kronor är faktiskt inte så mycket!

Nu har jag köpt två julklappar! Bara typ tre kvar. Det känns skönt! Och ingen panik, jag får ju faktiskt ett barnbidrag till innan julafton!

RSS 2.0