Old school

"Om man jobbar traditionellt och vill vara ute med skolbarn finns det inte så mycket mer att göra än att titta på alla mossor, svampar, träd och vårblommor. Att skriva och läsa utomhus är varken särskilt praktiskt eller särskilt skönt, förutom under några få fina dagar runt sommarlovet. Om man ändå vill vara ute på skoltid måste man hitta andra vägar att undervisa på än de rent traditionella. Vår väg heter upplevelsebaserad inlärning.


Med upplevelsebaserad inlärning vill vi väcka barnens tankar och känslor, och på så sätt få barnen att själva skapa sig en uppfattning om saker och ting. I vår undervisning skapar vi därför situationer där barnen kan uppleva med hela kroppen och med alla sinnen. När vi har ett projekt om järnåldern blir det naturligt att inleda med en järnåldersvecka, där vi är ute i skogen hela dagarna och verkligen upplever hur det var att laga all mat över öppen eld, att tälja sin egen tallrik och att tova sitt eget sittunderlag."

Fantastiskt vilken bra skola man gick på ettan till femman egentligen. Jag menar, hur många i trean fick grilla kyckling över öppen eld och se det som en del av inlärning? Fantastiskt fantastiskt fantastiskt. När man själv gick där tyckte man det var helt värdelöst men nu fattar man ju vilken otrolig tur man haft som gått på en sån bra skola.

Jag har aldrig gått på en skola med vanliga lektioner och sånt.. undra hur det kommer gå i framtiden på gymnasiet :S Fast samtidigt ska det bli skönt att få allt serverat också, det och det ska du göra och på den och den tiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0