Ah, how do you sleep at night?

Sömn är ett normalt tillstånd då en organism en kortare tid är synbart medvetslös och oresponsiv för stimuli. Hjärnaktiviteten kan trots detta dock periodiskt vara mycket hög.

En människa sover i ungefärliga snitt en tredjedel av sitt liv, det jag vill ifrågasätta är, hur mycket tid är inte det som går till spillo då?

Människan har alltid haft ett behov av att utvecklas. Utvecklas innebär olika saker för olika människor, endel tycker att de utvecklas när de gör experiment på små råttor. Bland de experimenten inom sömn, har de råttor som helt hindrats från att sova dött inom ett par veckor. Dödsorsaken är inte fastställd men det tros ha något att göra med kollapsande immunförsvar.

När vi sover återhämtar sig kroppen och hjärnan bearbetar nya intryck. Därav alla dessa konstiga drömmar.
Varje kväll innan jag somnar ser jag min gamla affisch för motdemonstrationer i Salem, alltså innehöll min dröm detta. Innan jag somnar tänker jag säkert på allt hat jag har inom mig, därav detta lilla slagsmål med flickorna. Vi sopade stallgången igår = sopkvasten jag slog ner en av tjejerna med.
Man kan lätt koppla ihop alla drömmar med intryck man fått under dagen, inte särskilt konstigt.

Den dagen jag blir kung så ska jag bestämma att man ska inte sova på nätterna. Man är uppe dygnet runt i en månad, för att sedan sova en vecka i sträck. Alla människor ska sova samtidigt så att ingen går miste om något roligt.
De som trots allt håller sig vakna under denna vecka skall obarmhärtigt brännas på bål eller tvångslyssna på Mörbyligan, eller någonting annat miserabelt för att sona straffet för det hemska brott de begått.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0